DIAMOND DOGS
Honked! The Album
Avance AR 3363-1 (Border)
CD
***

“Diamond Dogs är det bästa som hänt Sverige sedan Rolling Stones släppte ‘Exile On Main Street'” står det i medföljande releaseblad till “Honked! The Album”. Hoppsan, tänker jag och undrar var mannen bakom uttalandet varit bara de senaste två-tre åren när Quireboys, Black Crowes och för all del även Primal Scream anlände till skivbutikerna. Själv finner jag det svårt att höra någon större skillnad på Diamond Dogs och de tidigare nämnda. Sångaren Currey har nästan lika whiskeydränkt röst som Quireboys Spike. Rockpianisterna har gått i samma skola och textförfattaren har gjort det lätt för sig.
Vanligen håller han sig till temat “tuff kille med uppenbara alkoholproblem möter ännu tuffare och mycket lättsinnig tjej på någon skum sylta och hon lurar i honom något mystisk och så vaknar han upp och vet inte vad som hänt mer än att tjejen minsann var en tiopoängare i kärlekens ädla konst och nu är hon försvunnen”.
I balladerna handlar det om samma tuffa kille som, trots att det smärtar honom att såra henne, måste lämna sin lilla färglösa kvinna för att han bara är sådan att han inte kan vara henne trogen, utan måste leva det spännande livet där ute.
Och så är det en Rolling Stones-cover på slutet. Den här gången “You Can’t Always Get What You Want”. Noll procent originalitet med andra ord, men i övrigt är det väl inget större fel på Diamond Dogs. Återstår bara att se om de är lika skojiga på scenen som Quireboys. Än så länge håller jag en slant på Spike & co.