BLACK TRAIN JACK
You’re Not Alone
Roadrunner RR 9017-2 (Reel/MD) CD
***½

I en värld befolkad av bullriga band utan finess och melodisinne, där ilska och frustration ventileras genom råstyrka och kamikazeattacker vandrar Black Train Jack fram lyckligt leende. De må vara från de smutsigaste delarna av New York, men de låter som de inte gjort annat än spenderat alla sina dagar på någon fin strandremsa i Kalifornien. Men man får inte låta sig luras.
Under den nästan lyckliga ytan ligger allvaret, tungt och mollstämt. Robs röst surfar klar och ljus på vågor av reptilsmidig popcore, men texterna rör sig i områden där man är van att höra sångare vråla sig fram. Men i stället för att bara se den smutsiga sidan av världen har Rob och kompani vänt sig åt andra hållet. Med fötterna fast förankrade i dyngan står de och tittar på något fint, som till exempel det faktum att de i alla fall står där tillsammans.
Black Train Jack är Sick Of It Alls motpol, trots att de står på samma sida och trots att de turnerat tillsammans. Där gängse straight edge-metod är att möta hårt med hårt, möter Black Train Jack hårt med mjukt.