OVERFLASH
Threshold To Reality
MNW Zone MNWCD257 (MD) CD
***½

Det finns inget uttryck som får mig att må så illa som “cyber”.
Nu för tiden mår jag dåligt på tok för ofta, eftersom allt som är lite “nytt” går under benämningen cyber. Allt från gräsligt fula kläder och Billy Idols discopunk till enmansbandet Overflash från Norrköping, med Magnus Andersson som musikalisk diktator.
Inse fakta, “Mad Max” var cyber långt, långt innan begreppet uppfanns av några förvirrade framtidsentusiaster efter premiärvisningen av “Blade Runner”.
Det enda cyber (förlåt, cyberdeath om man ska gå efter den medföljande biografin) med Overflash är texterna, som behandlar en värld ödelagd av kärnvapenkrig och styrd av ondsinta mutanter.
I viss mån är också trummaskinen som Magnus Andersson använder sig av cyber. Men i grund och botten handlar “Threshold To Reality” om traditionell death metal, influerad av gamla rävar som Death och Sodom, uppblandad med för genren rätt okonventionella ljud, som barockcembalo, piano och några få samplingar.
Missförstå mig rätt beträffande 1994 års första svenska dödsmetallutgåva. Visst är Overflash annorlunda i förhållande till de flesta andra svenska dödsband. Visst uppbådar Magnus Andersson ett smått ypperligt material.
Men cyberdeath? Inte än i alla fall.