GODSTAR
Sleeper
Taang! T 79 (import) LP/CD
**½

1+1=5 eller 1+2=2. Matematik är ju som bekant en vetenskap som sällan ger de svar man vill ha: Och tyvärr är detta påstående oftast även tillämpbart inom popvärlden. Tänk er följande ekvation:
Ta diverse slackerpopsnören, knyt ihop dem till en knut som de inte riktigt orkar ta sig ur, häll på lite inspirationsvätska och se vad som händer. Voila, popsupergrupp.
Eller, här har vi klumpat ihop Evan Dando och Nic Dalton (Lemonheads), Tom Morgan (Smudge) och Robyn St. Clare (Hummingbirds) och fått Godstar. Med två av popvärldens sötaste nunor (Evan och Robyn), ett antal enorma låtskrivartalanger, tre basister och med mer slackerattityd än hela Norrland borde ju resultatet vara givet.
Vilket så klart inte är fallet.
Godstar harvar på utan att riktigt komma någon vart. Poplåtar som inte lämnar något starkare intryck, gitarrer som inte är tillräckligt tuffa och stämmor som inte riktigt verkar vara klara över åt vilket håll de ska dra. Det måste vara något fel när formatet på skivan är fränare än musiken på densamma (det finns en begränsad utgåva som dubbel tio-tummare).
Tyvärr.
Godstar spelar hyfsad brukspop som inte lever upp till den summa den teoretiskt sett borde adderas ihop till.
Men det är ju fräckt med roliga format i skivsamlingen och att lägga extra spår på vinylutgåvorna ska förstås premieras.