DET VAR FÖRSTÅS ETT ENGELSKT band som fattades på flexin i år, efter tre svenska, två danska och ett amerikanskt. Och vad kunde då passa bättre än Boo Radleys, männen bakom det omtumlande nypsykedeliska mästerverket “Giant Steps” och omslagspojkar på det här numret av SA?
Tyvärr kunde de inte fixa någon helt exklusiv låt åt oss (även fast de ville), eftersom de var på turné i USA precis när flexin måste göras klar.
“Barney” är en av de utmärkta popsångerna på ovannämnda album, då med tillägget “…And Me” inom parentes. Men just den här versionen finns faktiskt bara på denna flexiskiva, i så måtto att vi var tvungna att göra en egen “remix” för att få plats med båda spåren på samma sida. Nå, remix är väl lite stora ord, eftersom vi bara kapat bort introt och tonat ner mangelpartiet i slutet. Om ni inte redan gjort det: Köp “Giant Steps” (eller prenumerera på SA) så får ni höra fullängdsversionen i CD-kvalitet!
Läs dessutom Peter Lindholms intressanta artikel på sidorna 6-13 så får ni veta varför låten heter som den gör…
Det andra bidraget kommer från Jocke Westsides senaste powerpopfynd, Hardy Nilsson. Ni har hört dem på radio, ni har köpt deras toppenfina CD — nu kan ni lyssna på en exklusiv flexilåt i SA! Aningen tuffare än merparten av materialet på deras album, men med samma pricksäkra refrängkänsla. Speciellt gitarrerna har ett mycket giftigt, närmast dödligt bett, men så finns det också fyra (!) stycken i bandet. Och är inte de inledande textraderna alldeles fantastiska, så säg:

“Vill du slösa bort
En kväll på mig
Vi kan göra ‘Cosmos’
Av Chris Bell”

Det är sådant som kallas sublim popkänsla!
Lyssna och njut, så ska vi ägna jul- och nyårshelgen åt att fundera ut fler godsaker att bjuda er prenumeranter på nästa år.
Hör förresten gärna av er med tips och önskemål om band som ni skulle vilja höra på vår flexiskiva (och läsa om i tidningen). Vi kan förstås inte garantera att vi lyckas uppfylla alla era önskningar, men vi lovar i alla fall att försöka…
Vi hörs och syns ’94!