VÅRA TRE SENASTE FLEXISKIVOR (i SA #11, 18 och 19) har varit helsvenska, så den här gången tyckte vi det var hög tid att bjuda på något utländskt band igen. Tidigare har vi haft bland andra Wedding Present, Pixies, Mega City Four, Chemistry Set, Band Of Susans och Dambuilders på våra flexis, och Jellyfish tycker vi är en värdig comeback för det utländska materialet.
Låten är en skojig helakustisk version av “Baby’s Coming Back”, Jellyfishs andra singel och även med på deras utmärkta debutalbum, “Bellybutton”.
Inspelningen gjordes ursprungligen för Radio VARA/NOS i Bulletsound Studios i Nederhorst Den Berg, Holland, av Han Nuyten och J.D. Kroeske den 10 mars i år. (Enligt uppgift ska den även vara utgiven på en japansk CD, men det har vi tyvärr inte kunnat få bekräftat.)
By the way, fråga oss inte vad parentesen betyder — det har vi ingen aning om, men den såg rolig ut i tryck!
Utländska storstjärnor i all ära, men vi glömmer inte våra inhemska band. Denna gång försvaras de svenska färgerna av Crush från Karlstad, en av de mest lovande nya popcombos vi hört sedan… Brainpool. “Fool” är ett finfint spår från deras andra demo, och det var inte bara för att det stod “Thanks to John L.!” på omslaget som de fick vara med.
Eftersom Jellyfish var så pratglada i början av sin låt fick vi lov att göra en “chopped version” av “Fool”. Vill ni ha tag på den kompletta inspelningen bör ni höra av er direkt till Crush, adressen finns längst bak i SA.
Det händer ibland att ni kan få läsa hyllningar till obskyra band i andra tidningar, men kom ihåg att det bara är i SA som ni kan få höra dem också!
Inför SA #21 kan vi redan nu avslöja att vi jobbar på att få loss en varsin låt från två av Danmarks bästa popgäng, Greene och 18th Dye (båda gjorde gudomliga spelningar i Roskilde). Det blir något att bita i!