Innehållet i detta nummer av »Sveriges enda riktiga poptidning« (tack Anna) känns som vårt starkaste hittills. Det har vi skrivit tidigare och förhoppningsvis kommer vi att göra det igen. Men med enda Nirvana-intervjun som gjorts i Sverige, med de två Creation-giganterna Primal Scream och Teenage Fanclub i samma nummer, hemma-hos-intervjuer i USA med både Sonic Youth och Tom Waits, möte med rykande aktuella Shamen, och som vanligt de bästa nya svenska banden från underjorden, finner vi skäl att vara en aning stolta.
Att göra poptidning har i och för sig varit ovanligt lätt i år. 1992 är ett starkt år för både inhemsk utländsk pop- och rockmusik. Och det bör naturligtvis återspeglas i en tidning med ambitionen att täcka in såväl det nya okända som det etablerade, från Stevepops till Per Gessle. Vi gillar den blandningen och med få undantag tycks den inriktningen även tilltala er läsare. Det enda riktiga problemet är att vi aldrig tycks ha plats för alla nya bra grupper som vi själva snokar rätt på och som ni läsare brukar vara snälla nog att tipsa om.
Vi gör dock vårt bästa för att hörsamma alla era önskemål, tro inget annat! Än så länge har vi dock som sagt inte hur mycket utrymme som helst, men vi jobbar på den detaljen också…
På tal om önskemål — alla prenumeranter kan glädja sig åt en efterlängtad comeback! För första gången på länge har vi nämligen en flexi med igen. Tre av Sveriges vassaste popgäng delar på utrymmet och gemensam turné. Lyssna på den exklusiva flexin och gå sedan ut och se Giro di Trimotore! (Mer info på sidan intill.)
Vad tycker ni förresten om den nya layouten? Vi ser fram emot att få sprätta upp mängder av intressanta läsarbrev med synpunkter på denna förändring.
Månadens SA-melodi, Big Stars »September Gurls«, hörs svagt i bakgrunden. Snart byter vi ut den mot Pet Shop Boys »My October Symphony« och börjar jaga material till julnumret som — det kan avslöjas redan nu — kommer att bli oerhört tungt.