DOCENTERNA
»På Lyckliga Gatan«
EMI 475 027 (EMI) LP/CD/MC
[***½]

Docenterna på nytt skivbolag, men det tror jag mer är en bekräftelse på att de nu uppnått en nivå som officiella folkhemspoppare än att EMI är knockade av bandets musik.
Hur som helst, »På Lyckliga Gatan« visar upp Docenterna precis som vi vant oss att höra dem. Smart popmusik och gott om fräcka textrader signerade Larry och Joppe.
Jag tyckte singeln »Soliga Sidan Av Stan« var en liten besvikelse, men här finns flera spår som kompenserar denna eventuella tveksamhet. »Peppar Och Salt« är klassisk docentpop, »Utan Dig« är skivans motsvarighet till »Söderns Ros« och »Du Har Bestämt Dig (För Att Inte Bli Fet)« kan bli en ny »Varma Öl Och Kalla Element«.
En nyhet är också att Docenterna på ett par spår, bland annat just »Du Har Bestämt Dig…«, leker lite med för gruppen nya instrumenteringar och då låter det både folkrock och country.
»På Lyckliga Gatan« är en bra skiva, men ändå förmår den inte helt övertyga mig om att Docenternas vidare öden och äventyr enbart blir positiva. Kanske är det så enkelt att alla efterföljare som försökt kopiera Docenternas ursvenska vardagsbeskrivningar förstört min mottaglighet. Klart är i alla fall att Docenterna fortfarande är överlägsna i genren.