COMECON
»Megatrends In Brutality«
Century Media 9735 (House Of Kicks) CD/LP
[***½]

Egentligen skulle »Megatrends In Brutality« ha sett dagens ljus redan sensommaren 1991, men på grund av det ursprungliga skivbolaget CBR:s kärva ekonomi sköts utgivningen fram i över ett år. Ett tag fruktade jag att den här plattan aldrig skulle hitta ut på marknaden. Kanske kommer den att möta ett sådant ovärdigt slut att den ruttnar bort i ett gammalt lager tillsammans med Chesney Hawkes senaste, tänkte jag.
Nåväl, lyckligtvis besannades aldrig mina värsta farhågor. I stället förgyller den nu landets alla skivaffärer tack vare tyska Century Media.
Varför ravar jag då om den här utgåvan i tider då svenska death metal-band släpper skivor var och varannan dag? Jo, först och främst är banduppsättningen helt lysande, eller vad sägs om revolutionsromantikerna Rasmus Ekman och Pelle Ström från Omnitron (f.d. Krixhjälters) samt skönsjungande L.G. Petrov från Entombed? Sedan är det så att de framför ett utmärkt stycke snorsnabb death metal som slår de flesta stora band i genren med hästlängder. Lyssna bara på de smattrande gitarrerna i »Conductor Of Ashes« och LG:s inledande »Let’s go!« i »Dog Days«. Vem är Joey Ramone?
Trots att det här projektet sedan länge tyvärr är upplöst är »Megatrends In Brutality« ett måste.