UNION CARBIDE PRODUCTIONS
San Francisco Boogie (Hoffmann Remix) / Down On The Farm
Radium RA 062 (MD)
****

Det här är en tjatrecension. För egentligen brukar vi inte skriva om singlar vars båda sidor finns med på bandets senaste LP, i det här fallet Union Carbides “Financially Dissatisfied Philosophically Trying”.
Jag gör det eftersom ingen av dagspressens musikkritiker (dessa dödgrävare) verkar ta Carbide på allvar, alltid samma jönserier om Stooges-kopior. Och i nästa sekund skriver de upp Creeps som visserligen har en stark sångare men inte är ett uns nyskapande. Fåntrattar!
Carbide är ett av de få ROCKband vi har kvar här i landet och de har sin givna plats i den svenska musikhistorien. Nyckelordet är passion. Det finns verkligen en känsloladdad energi i nästan varenda vrå av sånger som “Down On The Farm” och “San Francisco Boogie” (“Hoffmann Remix”, flowerpower-psykedelia, rättstavad titel numera).
Radiums spökskrivare har dessutom helt rätt när denne utnämner “Down On The Farm” till klassikernas klassiker. Den låten suggererar många olika inre “filmer” och är så bra som den svenska rocken överhuvudtaget kan bli.
How can they fail in such a wonderful world.

Radium 226.05
Södra Allégatan 3
413 01 GÖTEBORG