THE SUMMER SUNS
All Away / Mexican Restaurant
Waterfront DAMP 188, 7″ (import)
*****

Visserligen inte alldeles purfärsk, men när en singel av denna gudabenådade kaliber ramlar över mig kan jag bara inte hålla fingrarna borta från tangentbordet. Så länge det finns risk för att en enda människa i det här landet inte hört talas om The Summer Suns är det min förbaskade PLIKT att upplysa om deras existens.
Som en del av er säkert känner till är denna australiensiska grupp en avläggare till The Stems, vars sångare Dom Mariani här får utlopp för sina allra djupaste popkänslor. Och jag för mina.
“All Away” inleder med det mest magiskt underbara tolvsträngsintro jag hört sedan Dogs gjorde “Home Is Where I Want To Be” på “Too Much Class For The Neighbourhood” 1982. Med lätt snuvig leadsång uppbackad av överjordiska harmonier lyfter Dom och company den här singeln till högre sfärer.
B-sidan, “Mexican Restaurant”, är en blixtrande popdänga på futtiga 1.40 — jag hinner inte mer än säga “Guud vad underbart!” förrän den tagit slut och jag blir tvungen att RUSA upp och sätta på den igen. Och igen. Och igen…
Den enda anledningen till att denna besjälade vinylbit inte toppade min lista över 1989 års singlar är att den inte kom min väg förrän SA #6 gått i tryck. Där har ni en rekommendation så god som någon — nu är det upp till er själva att dra de rätta slutsatserna…

Waterfront Records
P.O. Box A537
Sydney, NSW 2000
Australien