THE RUMBLERS
Punch Drunk
Pet Sounds RUMBLE 1 (Pet Sounds)
* * * *

Tung ösig rock’n’roll.
Rumblers bildades i augusti 1987 av Nick Vahlberg (Nomads) och Rob Johnson (fd Bottle Ups). De reste runt i staterna och vid ett stopp på Continental Club i Austin, Texas stod ett instrumentalband på scenen. Efter ett antal öl blev Nick och Rob sentimentala angående Bottle Ups och det stora tomrum de lämnat efter sig.
Kumpanerna bestämde sig sålunda för att starta ett nytt band i samma anda och väl hemma i Stockholm tog de kontakt med Ed Johnson (fd Nomads) och Göran Sahlin (fd Bottle Ups). Efter att ha spelat instrumentalt med bland annat gamla Bottle Ups-låtar ett tag, var det dags för ytterligare förstärkning i form av sångaren Per Ahlén (Wayward Souls). Därmed var Rumblers sättning komplett.
Debut-LP:n “Punch Drunk” bjuder lyssnaren till ett suveränt “Booze Party”. Egna låtar blandas med covers av bandets förebilder och tillsammans blir det tung ösig rock’n’roll. Rumblers musik sätter en enorm fart på blodomloppet och får den mest stelbente att svänga runt som en spagettigubbe på golvet där hemma.
Detta partyalbum innehåller hela fjorton låtar och är som sagt en mycket stark debut-platta. De skräniga och skramliga gitarrerna påminner mig om att producenten heter Hans Östlund (från Nomads). Skivan bokstavligen sprudlar av energi och livsglädje. Nu hoppas jag bara att de ger sig ut på turné, för jag inbillar mig att de är suveräna live också.
På “Punch Drunk” ger Rumblers ett tydligt bevis på att rockmusiken inte är död — om det nu var någon som hade fått det för sig.

The Rumblers
c/o Kentkuran
Ursviksvägen 12
172 36 SUNDBYBERG