TEENAGE HEAD
Just Another Day / Nasty Connections / Burn Baby Burn / Already Dead / Disney Dynamite
Demo
***

Är det någon som minns Mops? I början av åttiotalet var de kända som Docent Döds småbrorsor. I själva verket var det bara en medlem, Olle Hillborg (nu tillsammans med mopsen Jonta Petersson i fåniga Glorious Bankrobbers), som hade något släktskapsförhållande till Dossarna.
Simrishamns-bandet Teenage Head utnämner jag genast på samma premisser till Legendary Lovers småbröder. Visserligen är det bara sångaren/leadgitarristen Måns Wieslander som har släkt i Legendary, men Micke Gustafsson och Matta Persson sjunger bakgrundssång och förstnämnde står också bakom inspelningen i Svenska Popfabrikens studio i Klippan.
Demon öppnar starkt med “Just Another Day” och här är det powerpop, snygg bakgrundssång och fräcka gitarrslingor. I kanonlåten “Nasty Connections” blir det Psychotic Youth och så är jag där och studsar runt framför stereon igen. Hejdlöst höjdarös!
Sedan tar saker och ting en tråkig vändning. “Burn Baby Burn” visar upp debilt metallharvande med otroligt enfaldig text: “Cause I know I can treat you fine, with a chain and a gun just to make you mine“. Och liknande djupsinnigheten. Inte lustigt.
“Already Dead” och “Disney Dynamite” är fortfarande tungfotade, men ett bra riff och dito bakgrundssång hjälper något upp den förstnämnda, medan sistnämnda snor Wilmer X “Kör Dig Död” i versen, men har en riktigt hygglig refräng.
Om Teenage Head utvecklar de lovande tendenserna från kassettens två första låtar hör jag gärna mer.

Teenage Head
c/o Martin Fahlgren
Thumatorpsvägen 3 C
272 33 SIMRISHAMN