Inte så länge sedan sist — hoppas att ni hunnit smälta SA #6, för här kommer ett ännu mer välmatat nummer! Var ska detta sluta… Vad nytt på SA-fronten då? Ja, först och främst den nya omslagsdesignen. Hoppas att den ska falla er på läppen — själva är vi väldigt nöjda! Alla ni som har följt oss några nummer har märkt att det pågår en ständig utveckling av SA. Vår målsättning är att varje nytt nummer av tidningen ska bli bättre än det förra. Hittills tycker vi nog att vi har lyckats ganska bra med den föresatsen.

Övriga nyheter i det här numret är den utökade independent-listan, som numera omfattar de tjugo mest sålda singlarna och tio mest sålda LP-skivorna från de bolag som ingår i Sinderella. Hur går det för era favoriter?
“Gästskribenten” är en ny och som vi hoppas intressant avdelning där vi släpper ordet helt fritt till någon prominent personlighet inom den svenska musikvärlden. Först på plan är Lars Nylin från Slitz som ger svensk independentrock ett grundskott. Men mer om det i ledaren.
Vi har också börjat få in en hel del bidrag till “Vaxkabinettet” och det tycker vi är mycket roligt. Tack till alla er som skrivit och fortsätt att tipsa om era bortglömda favoritplattor!
Resten av innehållet är inte heller så dumt. Själva har vi träffat och skrivit om Sator, Robyn Hitchcock och Chills. Kul att så många externa medarbetare bidragit med material också! Ett stort tack till Lars Nylin, Gunnel Lindgren, Sebastian Lindberg och Göran Gruber för deras medverkan.
Ett extra stort tack till Bo Ströberg och Josper Knutas för det gedigna researcharbete som ligger bakom deras massiva genomgångar av den svenska skivpostordermarknaden respektive den finska rockscenen under åttiotalet. Kompletta guider båda två som utan tvivel kommer att fungera som referensverk under mycket lång tid framöver.
Av utrymmesskäl har vi tyvärr tillfälligtvis tvingats ställa över en del artiklar som var planerade till det här numret. Det gäller Joe Segs Waterfront-spotlite, den kompletta XTC-diskografin, Kitchens Of Distinction och dessutom den selektiva diskografin till Jospers Finlands-genomgång. Vi lovar att försöka klämma in det mesta av detta i SA #8.
Sedan hade vi hoppats kunna bjuda på en intervju med Jakob Hellman, men den fick också utgå. Vi HOPPAS dock komma till tals med Jakob till nästa nummer.
Vårt stolta policybeslut i SA #5 angående recensionerna visade sig snabbt vara en aning överilat — vi får helt enkelt alldeles för mycket skivor nu för tiden för att kunna garantera att skriva om allt. Däremot lyssnar vi naturligtvis på allting vi får in och kommer även fortsättningsvis att prioritera det svenska materialet och inte minst demokassetterna.
Till nästa nummer PLANERAR vi, förutom det ovan nämnda, artiklar om House Of Love, Psychotic Youth, Sinners, Tapirerna, Joy Division, Belinda Carlisle (!), skivmässguide, etc. Någon ny spännande gästskribent blir det också.
Allt ovanstående tas med en liten nypa salt. Det kan ju tillkomma något väldigt väsentligt som gör att vi får ändra på planeringen…
Roligt för oss, men mindre roligt för läsare som inte hunnit med i svängarna, är att både lösnummerförsäljningen och prenumerantstocken växer kraftigt hela tiden. Den stora efterfrågan på tidigare nummer har inneburit att SA #1-4 nu är helt slutsålda — vi har bara varsina privata exemplar kvar själva.
Förra numret, SA #6, var vår största framgång hittills, och i skrivande stund finns endast ett fåtal ex kvar. Nytillkomna läsare som vill ha tag på det bör skynda sig att skicka en beställning!
Till det här numret har vi ökat upplagan ytterligare, men ett gott råd till alla som vill hänga med SA och inte riskera att missa något nummer är att prenumerera. Information om hur detta går till på redaktionssidan.
För övrigt hoppas vi att ni får en trevlig stund under läslampan!