SISTER JAMES
About Simple Joys
Ceilidh CEI 014 (Pet Sounds)
* * *

Efter några förnämliga singelutgivningar tar Ceilidh chansen att låta ett av sina band breda ut sig på det lite större formatet. Sister James får numera betraktas som veteraner från Norrköpings alternativa rockscen och förra singeln, “This Current Doom”, fick välförtjänt en hel del uppmuntrande recensioner runt om i landet.
Gruppens motor heter Ola Hermanson. Han skriver det mesta materialet och oftast håller låtarna hög klass. Fast nog tycker jag att de bästa godbitarna hamnar i en av Olas två andra grupper, det mer popinfluerade Persuaders. Och det måste vara splittrande att försöka hitta rätt bränsle till tre olika musikaliska stilar — vilket stundtals märks på denna mini-LP; den absoluta övertygelsen når inte fram.
På “Teenangel” förvandlas James till en högerotisk korsbefruktning av Leather Nun och Primitives och precis här lyckas pop/rock-blandningen hitta en vinnande formel. Annars fattas någon obestämd ingrediens för att det RIKTIGT ska börja slå gnistor.
Hermanson är en fräck rifftjuv och systrarnas tuffa rock imponerar säkert mer på er som inte har en aning om stöldernas ursprung. Introt till Julian Copes “Trampolene”, introt till Joy Divisions “Interzone”, medvetet eller inte återfinns de ändå på “About Simple Joys” och det dämpar min entusiasm — även om transplantationerna får en tillfredsställande utgång.
Ibland måste sanningen fram — men det krävs mod när en stor fet magnumrevolver pekar mot tinningen.

Ceilidh Productions
Odalgatan 2
602 29 NORRKÖPING

Ola Hermansson stavas med ett s på skivan så troligen är det därför det står så i artikeln. /blaskoteket