SEX SEX SEX
Chaos In Cancerland
Turning Tool SEX LP 1 (Pet Sounds)
*

Ska man skratta eller gråta? Jag struntar i vilket, Stockholms-trion “bjuder” på något av det mest kvalificerade strunt jag någonsin hört från ett svenskt band.
Jag börjar ana oråd redan när jag ser gruppens namn och plattans titel. Ska det fortsätta lika illa? Nej då, det blir otroligt nog så där tjugotre gånger sämre. Gruppnamnet och skivtiteln är litterära mästerverk i klass med Strindberg eller Dostojevskij i jämförelse med gruppens texter.
“Lyriken” rör sig i så fantastiskt fyndiga områden som död, droger, våld, sex, etc, etc. Bland de otroliga titlarna hittar vi exempelvis “Drop Dead (The 6 ft Deep Mix)”, “Rest In Peace”, “Sex Suicide” och “Graverobber Rock”. Om syftet är att uppröra och chocka så missar Sex Sex Sex helt målet. De framstår mer som ett gäng tonåringar som just upptäckt att det finns en massa “förbjudna” ord som vuxna kan bli upprörda över.
Är syftet det motsatta – satir eller humor – har de hamnat lika fel. Ett av grundvalen för detta ämne är fyndighet och det lider Sex Sex Sex en gigantisk brist på. Nej, kvalificerad skit är vad detta handlar om.
Några textutdrag säger det mesta om den lågtstående kvaliteten:

“I took some LSD
‘Cause I needed a little snack
Before everything went black
Before the heartattack
Rest in peace”

“My Rambo knife’s in love
With teenage throats
Only today I’ve hunted down five
C’mon, c’mon, gimrne your head”

Kommentarer torde vara helt överflödiga. Så här håller det på hela plattan igenom. Ett av de rejäla lågvattenmärkena finns i låten “Helter Skelter”, där de är så fantastiskt originella att de tar upp Manson-häxornas rituella mord på Roman Polanskis fru Sharon Tate 1969. Ett något uttjatat ämne.
Finns det något positivt över huvud taget att säga om “Chaos In Cancerland” så skulle det möjligtvis vara musiken. Den utgör ett ganska kompetent plagiat av Cramps och Sisters Of Mercy. Totalt ointressant visserligen men ändå klasser bättre än texterna.
Skräp brukar förpassas till soppåsen, denna platta borde förpassas långt ner i jorden. Den plats där den hör hemma.

Tuming Tool Productions
Bergsundsgatan 12
117 37 STOCKHOLM