Med det här numret av SA är vi glada att kunna presentera ännu en exklusiv flexi — kanske vår starkaste hittills? Precis som vanligt försöker vi plocka de största svenska poplöftena medan de ännu är på uppåtgående och precis i färd med att slå igenom på allvar.

Samt någon utländsk godbit. I det här fallet The Dambuilders från Hawaii, förra årets stora Bommen-favoriter. “Något av det roligaste som hänt på åttiotalet”, enligt Lars Aldman. Och visst var förra årets LP, “A Young Persons Guide To Dambuilding”, ett stort utropstecken. “Teenage Bum” är en exklusiv outtake från LP-inspelningarna — från början var den del två av “I’m A Bum”, men plockades bort i den slutgiltiga versionen. Självklart finns det bästa materialet på LP:n, så gillar ni vår flexilåt kommer ni att älska den!

Förra gången hade vi Skellefteå-bandet This Perfect Day med på flexin och den här gången dyker kompisarna från samma stad, The Wannadies, upp — det hade vi ju nästan lovat sist (för mer info om bandet se artikeln i SA #6). “My Home Town” är en exklusiv specialmix från inspelningarna av deras hett efterlängtade debut-LP.

Ett annat mycket uppmärksammat popgäng är göteborgarna TV Pop Crisis (ja, så heter de i alla fall i skrivande stund). Engelska Blast First har ju skrivit kontrakt med TV-popparna men var tydligen inte speciellt förtjusta i deras namn. “Cloud Chamber” var tänkt att släppas som deras debutsingel redan i december, men har nu skjutits på framtiden, bland annat med anledning av namnproblemet. Men sådana trivialiteter hindrar inte SA! Låten (och namnet) är tillräckligt bra för att vi inte ska undanhålla er endera.

Raped Teenagers slutligen, Sveriges bästa punkgäng och även de stora Bommen-favoriter. Populariteten märks inte minst på vår indielista där deras senaste singel toppar! “Store-brorsan” är en alternativ inspelning av en låt som kommer på deras nya LP (ges ut om några veckor).
En riktigt exklusiv flexi med andra ord!