BOMBI BITT
Speak Softly Love / Look What They’ve Done
City CITY-8, 7″ (Sonet)
***

Med det här numrets klart mest stilfulla singelomslag landar Bombi Bitts debutsjua på redaktionen. Bandet satsar hårt redan från början och har skickat ett ex inte bara till SA utan också till Francis Ford Coppola. Han har fått erbjudandet att använda Bombi Bitts version av “Speak Softly Love” som tema till “Gudfadern III”. Ett smart grepp som om det lyckas ger bandet frihet att inte göra någonting annat än att räkna royalties resten av livet.
Helt omöjligt är det kanske inte för “Speak Softly Love” är nog snarare ett filmtema än en rocklåt. Den är aningen för välputsad för att gå hem hos en rockpublik. Däremot är jag ganska förtjust i B-sidans “Look What They’ve Done”. Det är en sådan där låt som jag funnit mig själv gå och gnola på utan att riktigt veta vad det är för något.
Det är svårt att placera Bombi Bitt i ett speciellt musikaliskt fack. Jag är inte ens säker på i vilken tidsperiod deras musik hör hemma — men det lutar snarast åt sjuttiotalet. Lite Mott The Hoople, lite Paper Lace och så vidare. Och för att ingen ska tro att det ligger någon negativ värdering i det påstår jag att det faktiskt gjordes en hel del bra musik även då!

Bombi Bitt
c/o Fagernäs
Abrahamsbergsvägen 70
161 45 BROMMA

City Records
Drottninggatan 28
111 51 STOCKHOLM