TV POP CRISIS
He Brings The Honey / Cloud Chamber / Easy / Loving Chain (Tender Return)
Demo
* * * *

Löften som infrias. Turerna kring TV Pop Crisis sagobetonade uppgång, från lovande Göteborgs-band till nationellt nyhetsstoff i de stora kvällstidningarna, tangerar de mer häpnadsväckande man upplevt.
Det välrenommerade indiebolaget Blast First (Sonic Youth, Dinosaur Jr, med flera) svalde ett demobete så glupskt att TV-popparna nu fått ett guldkantat kontrakt — till att börja med en singel och en LP (följt av ytterligare åtta singlar och fyra album — under förutsättning att bolaget inte tappar intresset)!
John Peel-session, intervjuer i engelsk musikpress, promotion, turnéer; med största sannolikhet förband till Ian McCulloch när fd Echo & The Bunnymen-stjärnan turnerar i början av nästa år — det är nästan FÖR mycket!
Samtidigt som jag gläds över deras lyft, och det är förstås en morot i skrivandet att få se ens egna favoriter lyckas, blir man lite reserverad och hoppas fyramannagänget tar det hela med fattning. Det finns inga blytyngder på axlarna mer än det “lätta” kravet att fortsätta skriva samma sprittande sånger som…
… på denna sommardemo. Inspelad i juli och därefter har säkert flera andra LP-aktuella små, stora popskapelser trollats fram. TV Pop Crisis powerpop har ingen klart igenkännlig musikalisk referenspunkt förutom att kompassnålen geografiskt sett pekar mot Storbritannien.
AUTEURER till skillnad från IMITATÖRER. Julsingeln “Cloud Chamber” är manna från himlen och strunta i stjärnan högst upp i granen i år, dekorera i stället med denna känsliga glitterbit. Och njut sedan när trash-sångare Feldreich går upp i falsett.
Ordtingeltangel. Ett övertygande språng framåt tas i alla fall i och med dessa fyra stjärnfall. Nu spar jag på skrivfyrverkeriet tills LP’n ligger på skivdiskarna.

TV Pop Crisis,
c/o Johan Holmlund,
Prinsgatan 4B,
413 05 GÖTEBORG.