THROWAWAY CHILDREN
Days Of Oblivion / Watiting / There She Lies / Paper Made
Demo
* * *

DAUGHTERS OF THE AMERICAN REVOLUTION
4:15 AM / Turnstone / Light Hiding
Demo
* ½

Dessa båda band har två mycket produktiva medlemmar vid namn Eddie och Jens Andersson, som finner att tiden räcker till både för Throwaway Children och Daughters Of The American Revolution.
Throwaway Children tillhör den sortens band som antingen kan klara sig med hedern i behåll eller klassas som enbart patetiska — i likhet med många andra band som så hemskt gärna vill låta osvenska och tas på allvar. Glädjande nog tycker jag att de klarar av det hela ganska bra.
Efter att ha lyssnat igenom tejpen ett par gånger finner jag mig själv nynna med i refrängen på “Days Of Oblivion”. Den har hitkänsla, om man ignorerar den schlager-festivalinspirerade sluttampen. “There She Lies” är lite väl funkinspirerad för att passa min smak, medan “Paper Made” har ett briljant gitarrintro. I och för sig hoppades jag att det skulle leda till en lika briljant låt, men man kan inte få allt.
Daughters Of The American Revolution är mer syntbetonade och, precis som namnet, lite väl ambitiösa. Även de har förresten en kvinnlig violinist som också sjunger (se recension av Hotellet) — är det månne Go-Betweens Amanda Brown som inspirerar…
Nej, skriv till Jens eller Eddie Andersson under nedanstående adress, men be i så fall att få en kassett som innehåller endast Throwaway Children.

TC/DOTAR,
c/o Andersson,
Lingonvägen 26,
352 45 VÄXJÖ.