SEND NO FLOWERS
Jesus Is Back In Town 7″: In Wintertime / Jesus Is Back In Town / The Night Before
Baby Baby BBR 002, 7″ (Pet Sounds)
* * * ½

Trots att Linköpings-bandet Send No Flowers förmodligen räknar sig som något slags gotiskt band har de ändå en hel del som talar till deras fördel:
1) Det egna bolaget heter Baby Baby. 2) Skivan har en fräck titel. 3) Sångerskan Asa Tedebro är söt. 4) Sångerskan Asa Tedebro sjunger bra. 5) Trummisen Eric Håkansson ser ut som Ian McCulloch. 6) Göran “Mr Tambourine Man” Gruber har fått ett “special thanks” på omslaget.
Gott nog, men viktigare ändå är att Send No Flowers, till skillnad från så gott som alla andra band i den här genren, har en egen profil och en osviklig melodikänsla. Dessutom finns en vilja att pröva nya idéer, och valthornet i den bästa låten, “The Night Before” (egen komposition — de har förmodligen aldrig hört talas om The Beatles…), är verkligen förbaskat snyggt!
Som bekant (?) är jag ingen större fan av den här sortens musik, men Send No Flowers har ändå lyckats vinna mitt hjärta. Har ni en förkärlek för Siouxsie And The Banshees eller varför inte Toys Went Berserk (Skeletal Family och Ghost Dance vägrar jag att nämna) ska ni definitivt ge den här singeln en chans…
Fotnot: Att omslaget ser ut EXAKT som My Bloody Valentines “You Made Me Realise”-tolva är väl en ren tillfällighet, eller…

Send No Flowers,
c/o Anders Håkansson,
Vistvägen 35 A,
582 63 LINKÖPING.