RAIN
Uranium City / The Autumn Cage
Demo
* * *

Fem gossar från Göteborg som spelar en typ av traditionell amerikansk rock — jag kommer att tänka lite på John Cougar Mellencamp, även om Rain är tuffare. Så pass tuffa att första spåret, “Uranium City”, även har drag av The Creeps. Av det förstår ni att en orgel har en ganska framträdande plats i Rains ljudmix, som här även kryddas med ett munspel. Anrättningen är dock väl standard-betonad, och faller mig inte riktigt i smaken.
Den mer lågmälda “The Autumn Cage” däremot, är en klart starkare låt (även om den hade vunnit på att kortas en aning). Refrängen och det fina orgelspelet är klart njutbara, och sångaren Nic framstår här som riktigt begåvad. Lovande!
Det är naturligtvis svårt att bilda sig en heltäckande uppfattning om ett band efter att bara ha hört två demolåtar, men Rain har nog en viss potential. Sångaren är som sagt duktig, och musiken är kompetent och bra genomförd — nu gäller det bara att bygga vidare mot något eget, något som verkligen kan gripa tag i lyssnaren…
Fotnot: Ett extra plus för det snygga omslaget och den fullödiga information som medföljde kassetten, med bland annat gruppbilder och text till båda låtarna. Mer sånt!

Rain,
c/o Niclas Ekström,
Bergsjösvängen 47,
415 21 GÖTEBORG.