Efter de två senaste numrens extravaganser – hårdvinyl-EP och dubbel flexi-EP – blir det denna gång en tvåspårs-flexi. Men, tycker vi själva, med en lyckad kombination av svenskt och utländskt toppmaterial (och vi kan faktiskt inte slå på lika stort jämt).
Eftersom åsikterna om vad flexi-skivorna ska innehålla är så vitt skilda, ser vi gärna att massor med förslag lämnas in på hur NI tycker att de ska utformas. Bojkotta svenskt? Bara svenskt?! Vilka grupper? Etc, etc.
Upplysningsvis kan sägas att Bono, Bruce och Bob känt sig tvingade att tacka nej till medverkan av icke samarbetsvilliga bolag. Annars är inga önskemål omöjliga!

Första spåret är ett riktigt kultbidrag. Band Of Susans hypnotiska gitarrmattor på LP’n “Love Agenda” tillhör årets skivtoppar, och det var mycket glädjande när bandets ledare Robert Poss tackade ja till att bidra med en exklusiv inspelning.
Ett av albumets två instrumentalinslag, “Thorn In My Side”, har här jobbats om och får nu sångunderstöd av Susan Stenger – på tjeckiska! Följaktligen har låten även döpts om, och kallas nu “Probudiz Se”. Ingen tvekan om att denna flexi inom några år blir en samlarraritet för alla gitarrfanatiker. Robert och Susan intervjuas på annan plats i detta nummer, så där kan ni läsa mer om detta hyperintressanta New York-band.
De svenska färgerna försvaras av det lovande före detta Skellefteå-bandet This Perfect Day. Först talade vi med deras kamrater från samma stad, The Wannadies, men de hade inget inspelat material att erbjuda (till SA #7 hoppas vi i stället kunna bjuda på ett smakprov med denna sällsynt lysande popgrupp).
This Perfect Day är dock inget surrogat och “This Friendship Of Ours” är bara ett av flera vassa spår från deras senaste demo (se recension under “Tapping The Tapes”). En ny singel kommer att ges ut i början av nästa år, och vi följer eventuellt upp med intervju.