EN REGNIG DAG
Sånger Från En Blomsteräng: Ur Mitt Miserabla Perspektiv / Ett Tomt Rum
Demo
* *

Är ni gamla nog att komma ihåg “Bandet Går”? Radioprogrammet som förmörkade våra lördagseftermiddagar i början/mitten av sjuttiotalet? Kvaliteten på bidragen i det programmet var sällan speciellt hög — varken musikaliskt eller tekniskt (detta tilldrog sig på den tid när portastudion ännu inte var uppfunnen).
Nu dyker En Regnig Dag upp som en osalig ande ur sjuttiotalsdimmorna, och låter exakt som en pendang till Philemon Arthur And The Dung och Risken Finns. Ni vet, ostämda gitarrer och taffligt “trumspel” (då på pappkartonger, nu på den förmodligen billigaste trummaskin som gick att hitta). Till detta falsksång med skånsk brytning, som beskriver en totalt ointressant vardag i dystert gråmelerade nyanser.
Nu anar jag i och för sig att En Regnig Dag inte tar sig själva på alltför stort allvar — demon uppges vara inspelad i Studio Niklas-rum på en Philips D8414 stereokassettradio. Dessutom finns ett PS som säger: “Vi fick en gitarr i julklapp 1988”.
Med kännedom om kompositören, textförfattaren och gitarristen Johans förnämliga musikaliska smak (se hans insändare i detta nummer!) tillåter jag mig att småle snarare än uppröras över denna demo — och ger den hela två stjärnor för det som amerikanerna kallar “sheer gall”!

En Regnig Dag,
c/o Johan Angergård,
Åvägen 18,
296 00 ÅHUS.