DAFFODILS
The Ride / Fire And Rain / Goodbye / Days Without You / Into The Fire Of Love / I Think That I’m In Love
Demo
* * ½

Daffodils är bekanta för SA-läsare med långt minne — deras debutsingel omskrevs i rätt ljumma ordalag i #2. Från den kan man märka en markant utveckling — från ett tunt och lite taffligt framförande till ett moget, drivet och professionellt sound i den av bland andra Tom Petty och John Cougar Mellencamp väl upplöjda amerikanska mainstreamfåran.
Musikaliska framsteg av oanad kaliber, alltså — tyvärr har inte låtskrivartalangen tagit lika stora skutt. Det mesta på den här demon känns ganska opersonligt — som lågmäld bakgrundsmusik duger den gott i sin slipade elegans, men lyssnar jag lite mer engagerat är det bara två av spåren som håller.
Först och främst “The Ride”, som öppnar kassetten på ett mycket lovande sätt. Finfint gitarrspel, bra sång och en stark melodi — så här borde Daffodils låta oftare. Även “Days Without You” finner med lätthet nåd inför mina öron, tack vare att den inte är så förtvivlat “laid back” som de flesta övriga låtarna. Bra gitarrer och lite mer driv i virveln gör att även sångaren (som faktiskt är duktig) lyfter sig själv i kragen. När refrängen dessutom byggs på med snygg bakgrundssång faller jag till föga.
Annars lunkar det mesta på i ett ganska oinspirerat (och oinspirerande) tempo, och de riktigt vinnande melodierna saknas — med ovannämnda två undantag.
Sorteras under: Lovande, men behöver bättre låtar.

Daffodils,
c/o Stefan Nilsson,
Radhusvägen 21,
343 00 ÄLMHULT.