TWANG
Ebbe Karlsson
Start Klart SKRLP 008 (MD)
**½

Recensionen av Gävle-bandet Twangs demokassetter i SA #4 var ju inte speciellt positiv (vilket även föranledde en syrlig kommentar i vår största kvällstidning). Till skillnad från den recensenten finner jag Twang åtminstone något så när uthärdliga.
Speciellt första sidan är riktigt trevlig, med sina nästan övertydliga Bowie-influenser. Eftersom jag i min ungdom var väldigt svag för den tunne sångaren med det upprättstående morotsfärgade håret, kan jag utan vidare fördra J-O Asplunds sång — men samtidigt är det lätt att förstå att det storvulna anslaget och den manierade fraseringen kan verka mycket irriterande på många.
På baksidan däremot är det betydligt svårare att hitta något matnyttigt. Det enda råd jag kan ge beträffande den är att hoppa över allt det totalt olyssningsbara direkt till sista låten, “Oh What A World”. Där kommer sångarens röst återigen helt till sin rätt i en musikaldoftande, franskinspirerad chanson. Fint!
Twang har fått mycket positiv uppmärksamhet och genomgående goda recensioner i media — trots det lär skivan inte ha sålt i mer än ett par hundra ex. Månntro det beror på den löjliga titeln och det anskrämliga omslaget?

Twang,
c/o Ronny Rasmusson,
Regnbågsgatan 6 A,
802 76 GÄVLE.