THE NOMADS
All Wrecked Up
Amigo AMLP 2017 (Amigo)

Jag var inte speciellt nådig mot Nomads i min recension av deras senaste tolva, “Fire And Brimstone” (SA #4). “Stum och tradig rock som saknar både flyt och känsla” skrev jag då, med det beklagande tillägget “tyvärr”. Tyvärr är ett ord som jag måste ta till igen, för den nya LP’n, “All Wrecked Up”, gör inte speciellt mycket för att återupprätta deras rykte som Sveriges garagekungar.
Nomads har — som vanligt nu för tiden — betongrocken på sig, men till skillnad från Solna-kollegorna Shoutless har de i alla fall förstånd att variera konfekten en liten aning. Det visar de i “First You Dream Then You Die” och “My Deadly Game”. Tillsammans med covern av Shadows Of Knights “I’m Gonna Make You Mine” utgör dessa behållningen på LP’n.
Den gamla Ray Charles-låten “I Don’t Need No Doctor” störs av ful kvinnlig bakgrundssång från Ebba Forsberg (jämför The Kissettes ljuvliga insats på “The Way You Touch My Hand” från “Where The Wolf Bane Blooms”!) och inte ens det faktum att Nomads har norpat Flamin’ Groovies ultra-klassiska riff från “Headin For The Texas Border” hjälper upp låten nämnvärt…
Nej, det enda riktigt positiva jag kan säga om den här LP’n är att omslaget, “Sun Valley” av Ulf Wahlberg, är mycket snyggt. I övrigt kvarstår mina omdömen från den förra Nomads-recensionen (se ovan).
Som bekant tillät inte Pixies att Nomads spelade som förband på deras konsert i Stockholm. Kanske hade de fått höra “All Wrecked Up” strax innan?
Fotnot: Den bästa låten från LP’n, “My Deadly Game”, har också släppts i en förkortad version på sjutummare (AMS 180). Baksida är Roky Ericksons “I Have Always Been Here Before”, och den är MYCKET fin. Glöm “All Wrecked Up” och köp den här höjdarsingeln i stället!

Amigo Musik AB,
Box 6058,
102 31 STOCKHOLM.