THE GARY COOPER COMBO
100 Towns
Eternal Love LUV LP 001 (MD)
****

Känner ni till musikstilen “countrypunk”? Om inte, så är här en LP som direkt avslöjar att denna musikvariant icke är att förakta. Personligen fnös jag tidigare föraktfullt bara någon nämnde ordet “country”.
Men det var innan jag hade hört Gary Cooper Combo. Vid några besök på Electric Garden i våras spelades nämligen något som jag absolut hörde var countryliknande musik, men som trots det var förbaskat bra. Efter att jag fått reda på att bandet bakom musiken hette Gary Cooper Combo och att en LP var att vänta så har jag otåligt gjort just detta.
Nu är den äntligen här och just så briljant som jag kom ihåg också. Redan ett spår som versionen av Gun Clubs “Mother Of Earth” är värd de fyra stjärnorna och jag har spelat den om och om igen. En annan bra cover på första sidan är “Ol’ Man River”, ett av de berömda numren ur musikalen/operetten “Teaterbåten”.
“Chains”, som också finns på singel, och titelspåret, som mynnar ut i äkta rälsdunk, innehåller båda countryns favoritämne — olycklig kärlek — men det låter aldrig patetiskt tack vare sångaren Lasses magnifika röst.
“Pretty Girl” som inleder sidan två kommer att bli nästa favorit. Kastanjetter och fin körsång ser till den saken. “Highway Patrolman” är ju en Springsteen-låt och kräver som sådan ingen närmare presentation, antar jag. “Evil Lies” och “That Lucky Old Sun” är två fina låtar till som avslutar denna LP från ett band värt att hålla utkik efter.
Så gå genast ut och köp “100 Towns” och unna grabbarna i Gary Cooper Combo att på sin ålders höst få sitta i gungstolen framför den öppna brasan och beundra guldskivan på väggen.

Eternal Love Records,
Rindögatan 21,
115 36 STOCKHOLM.