THE CHAINSAW ZOMBIES
Gordon / The Gruesome, Lonely Death Of Bud Burton And His Wife / Lucifer Sam / Flower Child
Accelerating Blue Fish ACCS 1211, 12″ (MD)
***

Efter LP’n “Obsession” 1987 och MP’n “Tied*Trained*Transformed” 1988 kommer här en ny tolva med Malmös tyngsta grupp. Det är den första skivan de gjort sedan keyboardmannen Patrik Book utökade kvartetten till en kvintett i slutet av förra året, och visar upp en betydligt mer melodisk sida av Chainsaw Zombies.
“Gordon” har visserligen ett bra ös och slamrar på i känt Sator-manér, men resten av låtarna är ganska annorlunda i jämförelse med tidigare CZ-alster. “The Gruesome, Lonely Death Of Bud Burton And His Wife” påminner en hel del om Thin White Ropes ökenrock, och handlar också mycket riktigt om ett par som råkat vilse i öknen: “I hold your hand, I whisper in your ear, my eyes are full of sand and one last helpless tear“. Touching stuff.
Bra blås och orgel i den låten, plus ett ohyggligt fräckt visselparti! Mer blås blir det i den gamla Syd Barrett-klassikern “Lucifer Sam”, men tyvärr är det ett mindre lyckat grepp här. Versionen är ganska klen, så trots video lär nog Chainsaw Zombies få leta vidare efter SIN “Oh Mama”…
Sista spåret, “Flower Child”, tyckte jag först var en ömkansvärd “modern hippie”-låt, men efter upprepade lyssningar har jag bestämt mig för att den snarare har dragit sin inspiration från Thin White Ropes mer akustiska mexikansk-influerade stycken. Rätt hyggligt.
Avslutningsvis några ord om omslaget också; guldtryck på brun präglad kartong som simulerar trä. Snyggt!
Fotnot: Observera att den här skivan inte släpps i Sverige förrän i september. I Västtyskland, där Chainsaw Zombies lär ha en stor publik, är den ute sedan ett bra tag.

Accelerating Blue Fish,
Falkenbergsgatan 8 B,
214 24 MALMÖ.