LEGENDARY LOVERS
Two Piece Puzzle / By My Side / Waste My Life / Combination No 1
Demo
***½

Legendary Lovers poppiga debut-LP älskade jag, medan jag däremot förhöll mig ganska sval inför årets mer rockiga MP. Därför är det roligt att kunna konstatera att de i och med denna demo tagit ett steg tillbaka mot ett lite lättsammare ljud. “Two Piece Puzzle” inleds med ett suveränt gitarr-intro, och kännetecknas av ett sound som är betydligt mer återhållet och effektivt än det på MP’n.
“By My Side” är mer bra pop, med fin produktion och läckra backup vocals. Som vanligt när de är som bäst låter det mycket Hoodoo Gurus om Micke Gustafsson och hans mannar. “Waste My Life” har återigen ett schysst gitarrintro och en läckert hotfull stämning över sången. Tyvärr tenderar låten att bli väl standardbetonad i långa loppet.
Detsamma skulle kunna sägas om “Combination No 1” — men precis när riffet börjar bli alltför stabbigt, kommer en dödscool “ah ah”-kör in och LYFTER hela låten. Så fräckt!
Legendary Lovers har väl inte direkt lyckats åstadkomma någon sensationell demo den här gången, men ett steg i rätt riktning är det utan vidare. Ytterligare några kliv åt det hållet, och nästa platta kommer att bli kanon!

Legendary Lovers,
c/o Micke Gustafsson,
Pl 1264 Källstorp,
284 00 PERSTORP.