JOE AND THE BOYS FROM ABOVE
Pirates / Boot Hill
Demo
*

Varför detta Halmstads-band inte kallar sig för Andrew And The Boys From Leeds i stället är mer än jag kan förstå. De förhåller sig nämligen till The Sisters Of Mercy som The Rutles förhöll sig till The Beatles — det vill säga, de både låter och ser ut EXAKT som sina stora förebilder.
Men där Dirk, Stig, Nasty och Barry visade finess och känsla hittar jag hos Joe And The Boys from Above bara själlöst plagierande. Jag kan helt enkelt inte begripa vad band av den här typen tror att de ska lyckas åstadkomma med sin musik.
Tyvärr kan jag inte tycka annat än illa om Joe och company, eftersom jag anser att Sisters Of Mercy är ett av de mest fördärvliga band som existerat. Fördärvliga eftersom deras dystra inflytande dessvärre ännu gör sig påmint — titta på engelska töntband som Fields Of The Nephilim, Rose Of Avalanche, etc, eller svenska motsvarigheter som In The Colonnades, Solar Lodge, med flera. Och alltså även Joe And The Boys From Above.
Den dag vi slutar att få sådana här demo-kassetter till tidningen kommer vi att ha ett bättre musikklimat i Sverige. Dessbättre tror jag att vi är på väg dithän — Drug, Lunchroom Manners, Cornflake Zoo, Burning Igloos, Wannadies och inte minst Happy Dead Men tyder i alla fall på det.

Joe And The Boys From Above,
c/o Joakim Knutsson,
Nyvången 7,
302 57 HALMSTAD.