DAG VAG
Du Får Aldrig Nog / Du Får Aldrig Nog (Lång version)
MNW MNWS 130, 7″ (MNW/MD)
***

Dag Vag var ett sådant där band som jag aldrig riktigt lyckades begripa mig på, trots att många av mina vanligtvis tillförlitliga vänner försäkrade mig om att de var mycket bra. Jag kommer ihåg en intressant livespelning i radions “Tonkraft” (den tidens “Live”) för en massa år sedan, någon gång strax innan deras första singel, “Dimma”/”När Vården Slår Till”, släpptes och de fortfarande hette Dag Vag Och Svagsinta.
Då var jag ganska imponerad av deras mörka, spretiga Velvet Underground-influerade musik, men jag tappade rätt snart intresset, i takt med att de utvecklade sin egen speciella hybrid av reggae, ska och afrikansk musik.
Jaha, och vad vill jag därmed ha sagt? Jo, dels att jag inte betraktar Dag Vags återkomst på vinyl (“Du Får Aldrig Nog” är deras första skiva på sju år) som någon större kick, och dels att jag inte heller borde gilla låten något vidare, eftersom den bygger på sydafrikanska mbaqanga-rytmer (ja, det påstår i alla fall pressreleasen).
Trots det så finner jag den riktigt smittande — inte är det någon singel jag skulle springa benen av mig för att få tag på, men som stunsig och svängig melodiradiobagatell betraktad är den faktiskt helt OK (även om baksidans långa version blir VÄL utsegad mot slutet).
File under Malcolm McLaren/Double Dutch.

MNW,
Box 71,
185 00 VAXHOLM.