CORNFLAKE ZOO
I Owe You / I Hope I Believe / Guardian Angel
Demo
****

Förnämlig trelåtars demo från före detta garagerockbandet Cornflake Zoo (gav bland annat ut tolvtums-EP’n “The End Of The Beginning” på Harry Byrnes Eternal Love Records 1986). Här har de bytt stil till gloriös wimppop i bästa Happy Dead Men-anda! Inte riktigt samma briljanta lyskraft som hos våra Haninge-favoriter, men anslaget känns mycket trevligt.
Cornflake Zoo var förband vid Weather Prophets fabulösa spelning på Electric Garden i oktober förra året (se SA #3), och redan då förvarnade de oss om den förestående stilförändringen. Ett småtrevligt akustiskinspirerat set bjöd de på den gången, med en höjdpunkt i Love-covern “She Comes In Colors”.
På den nya demon har bandet förfinat sin wimppop-approach, och låtar som “I Owe You” och “I Hope I Believe” är verkligen utsökta. Soundet påminner närmast om en blandning mellan Happy Dead Men och Drug, men det som utmärker Cornflake Zoo är det fina pianospelet — ett relativt ovanligt inslag i den nyare popen. Speciellt det härligt jazziga och infallsrikt fantasifulla solot i “I Hope I Believe”, där exekutören tycks hitta helt nya och tidigare outforskade vägar mellan tonerna, är en ren fröjd.
Utmärkt sång, ytterst smakfull produktion, förnämliga kompositioner — vad mer kan man begära? Har ni slutit Happy Dead Men till era hjärtan (och det har ni väl?!) bör Cornflake Zoo definitivt också falla er på läppen. Själv väntar jag bara på plattan…

Cornflake Zoo,
c/o Magnus Andersson,
Drottninghusgränd 7, nb,
111 39 STOCKHOLM.