WEST EUROPEAN POLITICS
Slugging For…
A West Side Fabrication WE 010 (MD)
*

Fråga: Vad får man om man blandar lite funk-bas, några råa gitarrsolon, en aning rap, en massa hårdsynth à la Neon Judgement, en gnutta synthslingor från början av åttiotalet och över alltihopa lägger en sång som påminner om In The Colonnades? Svar: West European Politics debut-LP!
Det här verkar vara ett band av den kalibern som vissa delar av redaktionen hade kontakt med när de var inblandade i det levande rocklivet i Norrköping. En gång kom det ett samtal från en grupp som hemskt gärna ville spela här och som svar på kommentaren att deras musik nog inte var något för en rockförening entusiastiskt utropade: “Vi kan anpassa oss efter publiken!”. Jag kan ha fel, men efter den här LP’n känns det som om WEP är ett sådant band och den inställningen har jag aldrig varit speciellt svag för.
Men WEP kan vara allvarliga också. I “Am I A Dreamer” tar de politisk ställning. “I have a dream of a better world, stop the nuclear attack, I have a dream of a better world, stop the power, I have a dream of a better world, stop the damage” Ja, det önskar vi väl alla egentligen, så varför ler jag nedlåtande i skrivande stund?
Vidare lägger de in lite psykedelia genom en “fräck” baklängessång i “A Different Kind Of Culture” och det kunde varit bra… om musiken hade varit av samma psykedeliska slag, men så är det tyvärr inte här.
Nej, den här plattan är alldeles för splittrad för min smak och när sången hela tiden får mig att tänka på In The Colonnades kan jag bara inte ta det på allvar.
Stjärnan är för det John Foxx-inspirerade introt till “Fear And Loathing”, som jag faktisk gillar.

A West Side Fabrication,
Box 183,
931 22 SKELLEFTEÅ.