LUNCHROOM MANNERS
Soda Pop Welcome You
Kassett
***½

Lunchroom Manners är ett göteborgsband som i vintras slamrade sig rakt in i våra hjärtan med den väsnigaste demo vi fått på mycket länge. Ljudkvaliteten var förskräcklig (distad portainspelning), men låtarna var helt geniala! Titlar som “The New Wave”, “Buddy Holly”, “Maybe I Love Her” och “Pete Best” (med det förklarande tillägget “Identifikation med pophistoriens störste förlorare”) talar sitt tydliga språk.
Hur det lät? Fuzzat och slamrigt till tusen, men med en helt ofelbar kärna av sublimt klassiska POP-melodier. Lite som tidiga Jesus And Mary Chain, eller som My Bloody Valentine innan deras värsta excesser, och med en sångare som i vissa stunder påminde kraftigt om Weather Prophets Pete Astor.
Nu har Lars-Erik, Hans-Erik och Sven-Erik (jo, de påstår sig heta så) varit inne i en riktig studio för första gången, och spelat in fyra nya låtar. Tyvärr har lite av den furiösa, ibland undertryckta, energi som präglade den första demon gått förlorad i processen. Låtarna här känns tamare och Lars-Eriks sång bär inte riktigt på alla ställen.
Men det här är bara randanmärkningar — Lunchroom Manners spelar fortfarande skjortan av de flesta andra svenska band, och med mer studiovana är jag övertygad om att de kan göra en skiva som kommer att slå världen med häpnad. “I Wanna Be With You” är mycket fin — bland annat har den en läcker tamburin — och “Real Life” är också kanon.
Om den här recensionen avsett den första demon, hade den fjärde stjärnan suttit som gjuten — nu var den inte heller så långt borta. Och låt för all del inte det hindra er från att stoppa ett par tior i ett kuvert och skicka till Lunchroom Manners — “Soda Pop Welcome You” är värd det…

Lunchroom Manners,
c/o Lars Erik Holmqvist,
Hundraårsgatan 22,
415 10 GÖTEBORG.