TRUE LIES
Where Are The Angels
Jukebox JUKE 001 (MD)

True Lies är ännu ett av alla dessa rockband som Skåne tycks svämmas över av. De har fått RUGGIGT bra kritik (åtminstone i hemmapressen), och ofta jämförts med Dolkows (många gånger till True Lies fördel!). På sin debut-MP har de dessutom fått hjälp av Lillis från just Dolkows, och även av Anders Ragnarsson från Extremes.
Själv tycker jag inte att jämförelsen med Dolkows håller riktigt streck, för det här är betydligt ruffigare och mer oslipat än det Lillis och company brukar åstadkomma. Medan Dolkows som bekant hämtar mycket inspiration från Hoodoo Gurus, så låter True Lies betydligt mer som New York Dolls eller Hanoi Rocks — med allt vad det innebär…
Tyvärr tycker jag att det brister en hel del i låtmaterialet hos True Lies — det finns inte så många riktiga popmelodier att nynna med i. Å andra sidan har det förmodligen inte varit meningen heller — troligen är de helt nöjda med att låta så här slamrigt…
Bästa låtar är “Try To Love” och “One By One” (förstnämnda påminner inte så lite om “Trash” från New York Dolls klassiska första LP). I dessa två svänger det till riktigt ordentligt — jag önskar bara att resten av plattan hade varit lite mer i den stilen.
Nå, nu är ju jag som bekant (?) ganska partisk till förmån för popen contra rocken — gillar ni den lite stökigare skolan så ska ni absolut ge True Lies en chans att ljuga lite för er.

Jukebox Records,
Östra Förstadsgatan 35,
21212 MALMÖ.