J HEX AND THE SCARECROW
Catcher In The Rye/Follow The Leader
TAB ES-802, 7″ (EMI)

Redan när jag hörde den här låten för första gången på Änubah, så tyckte jag att den hade något alldeles speciellt. Den inleder med åskdunder, blåst och en vindpinad gitarr, sedan kommer en akustisk gitarr smygande, tillsammans med en hotfull, nästan viskande sång: “Sometimes, when the hate’s too big/and the land we live off is burning”
J Hex And The Scarecrow har på sin debutsingel lyckats få till ett mycket eget sound, som närmast kan beskrivas som en slags avig cowboy-rock.
Jag kan inte bestämma mig för om det beror på “dålig” produktion, eller om den är medvetet underproducerad, men “Catcher In The Rye” har en undertryckt hotfull stämning som man hela tiden väntar sig ska explodera — utan att den gör det. Mycket effektfullt.
Baksidans “Follow The Leader” är mer standardbetonad goth/svartrock, och mindre intressant. Men framsidan är förnämlig som sagt…
Jag har också fått en demo med material till en ny singel, och en eventuell kommande LP. Mycket lovande kan jag säga. Håll ögon och öron öppna efter J Hex And The Scarecrow!

TAB Records,
Box 210,
732 24 ARBOGA.