CHOO CHOO TRAIN
The Briar Rose EP: Briar Rose/Big Blue Buzz/Nothing Else!/Flower Field/Every Little Knight/ Catch Another Breath
Subway 20T, 12″ (import)

En av de absolut bästa Subway-skivorna sedan starten med Shop Assistants “All Day Long”-EP! (A tear in my eye…) Multiinstrumentalisterna Paul Chastain och Ric Menck slungar ut en sexspårstolva av sällsynt god kvalitet — den var gjuten på min årsbästalista!
“Briar Rose” har en osviklig klassikerkänsla. En fulländad popsång, och det är sextiotal, sjuttiotal, åttiotal, leksakspiano, akustiskt guld, len sång i svindlande stjärnfall. Jag haussar helt respektlöst upp Choo Choo Train bland mina stora favoriter just nu.
Tolvans fem övriga spår är inte dåliga de heller. Powerpoppiga “Big Blue Buzz”, Beatles-aktiga “Every Little Knight”, ja, samtliga är utmärkta, och Pauls sirapsröst är äckligt underbar.
Titlar som “Flower Field”, omslag med meterlånga crayonkritor — oh! hela konceptet stavar P som i power, O som i Choo Choo Train, och P som i perfect, det vill säga POP!
Jag har också fått den nya tolvan av Martin Subway, men den är inte alls lika vass som “Briar Rose”-EP’n. “High” med sitt speldose-intro är powerpop at it’s best, men jag är inte lika begeistrad över resterande fyra låtar. Inget skräp, fast heller ingen ny “Briar Rose” (hmm, “Wishing On A Star” är också suverän!).
Ett slutgiltigt råd: CATCH THIS TRAIN!

Choo Choo Train, P.O. Box 61, Barrington, IL 60011, USA.