BURNING IGLOOS
Smelling / By The River / Inside World / A Miner’s Life
Demo

Mycket fruktad demo från “bandet som låter höra talas om sig”! Efter ett flertal inkarnationer (bl a som Högsta Tornet, The Shakespearians och Paradise And Back Again) har nu Ulf Stureson (fd Traste & Superstararna) och Peter Axman (fd 299-journalist) hittat formen för det de vill åstadkomma med sin musik.
Och det är en alldeles egen syntes av allt ifrån Go-Betweens och Triffids till Television och Feelies som de har lyckats åstadkomma — trots de utländska influenserna med en genuint svensk ådra. Det enda som för tillfället tycks ligga dem i fatet hos skivbolagen, är det faktum att de inte sjunger på svenska. (“Vi har försökt — men det lät bara som Peter LeMarc”, som U? bedrövat förklarade häromdagen!)
Samtliga låtar är mycket starka, både musikaliskt och tekniskt, även om den lite snabbare “Smelling” kanske sticker ut som något av en favorit för de flesta. Atmosfäriska “By The River” är också förnämlig.
“Den bästa svenska demo jag har hört!” skrek Ola på Virgin upphetsat när jag pratade med honom härförleden, och liknande reaktioner har hörts från bl a EMI och CBS. Det är väl bara att hålla med, för så här moget och genomtänkt brukar det verkligen inte låta om svenska demokassetter.
“Svensk ädelrock som bara finns på demo”, uttryckte Aldman det i Bommen. Rätt — men inte så länge till. Ett fett skivkontrakt lurar sannolikt runt hörnet…

Burning Igloos,
c/o Stureson,
Skomakargatan 24A – 402,
111 29 STOCKHOLM.