ATHLETIC ARABS
Lions For Breakfast
Entertainment ENTER! 803 (MD)

Årets svenska överraskning. Atlethic Arabs gör den slags gladpop som Aristocats förmodligen skulle ha trollat fram om de hade varit livs levande mänskliga varelser. Samma egna, varierade sångarrangemang som på Marie & The Wildwood Flowers fjolårsalbum — det blir aldrig riktigt tråkigt och heller inte för utflipprat.
Jag kan faktiskt inte komma på några mer relevanta jämförelser till arabernas glimten-i-ögat-musik. Blåsinstrumenten ger naturligt nog musiken en jazzig prägel och utvecklingsmöjligheterna synes obegränsade. Kanske har vi här ett svenskt Talking Heads i vardande?
En näst intill perfekt platta om det inte vore för de oerhört ansträngda och innehållslösa texterna — till och med hjärta/smärta-lyrik hade varit att föredra framför detta nonsens.
Men produktionen är ypperlig, och låtmaterialet starkt rakt igenom. Alla ni som saknar något “nytt” inom svenskt musikliv kan mycket väl bli enormt förtjusta i “Lions For Breakfast”, för LP’n slår de flesta andra svenska album med flera morrhår. Mjauu!

Entertainment Records,
Nygatan 40,
702 11 ÖREBRO.