COLT 45
Usch Då! EP
Till Staden/Jag Lever/Hor Pop/Hunger/97 Kg Berit
Besnusade Ren Avel BRA-001, 7″

En kort sommarsejour i Bollnäs-trakten innebar ett osökt tillfälle att bli uppdaterad på den lokala rockscenen. Tidigare storheter som Traste & Superstararna, Dead Scouts och Pinballs är numera ett minne blott, och combos som Funny Farm (lättpunk), Pure Mania (trashrock), The Shermans (garage) och Same Di (synth) har tagit över.
Nu var inget av de banden speciellt roligt, men det kan man utan vidare påstå att Colt 45 är. Med sin sanslösa blandning av punk och cowboyrock får de mig att dra på smilbanden flera gånger när jag lyssnar på deras debut-EP “Usch Då!”. Eller vad sägs om att speeda upp Dead Scouts’ “Blodig Jord”, skriva ny text, krydda den med diverse “yi-haa’s”, och kalla den “Till Staden”? Festligt!
Flippar man över plattan blir det ännu roligare. Med ett iskallt förakt för allt vad copyright-lagar heter har Colt 45 snott “Pipeline” rätt av, satt svensk text till, och kallat stycket för “Hor Pop”! Jag minns inte när jag garvade så mycket åt en skiva sist…
Resten av låtarna är lite mer tungfotade, och inte alls lika roliga, men på det hela taget är det här en debut som ger mersmak. Med bättre studiomöjligheter kommer Esso, Lillen, Ruben och Trosa säkert att glädja mig fler gånger framöver!

Colt 45,
c/o Ruben Åsgård,
Järpvägen 12,
821 00 BOLLNÄS.