Under några veckor förra hösten begav sig två medarbetare från närradioprogrammet Sound Affects ut på en oförglömlig popresa. Vi träffade några av de band som sedan sommaren 1985 skapat en liten popvåg i England och Skottland. Att det tagit sådan tid innan det även blev ett fanzine beror på den medföljande flexin.
Vi väntade i hundra år på den, och intervjuerna blev allt dammigare — men när den till slut dök upp tyckte vi ändå att materialet vi samlat på oss var värt en utgivning. Inte minst med tanke på att, såvitt vi vet, inga av dessa grupper fått någon större publicitet i svensk musikpress. Hoppas därför att en och annan svältfödd popälskare gillar resultatet och skriver en massa uppmuntrande brev till oss!
Inför nr 2 uppmanar vi speciellt alla tänkbara svenska band och skivbolag att höra av sig till oss med demokassetter, skivor, etc. Vi är även involverade i Norrköpings fruktade rockförening Rockslottet, så… hör av er!
En oförglömlig popresa var det, och allt fick inte plats. Bara besöket i Englands tråkigaste stad Hartlepool kunde ha blivit fem sidor till. Det är ju t ex inte varje dag man blir tagen för att vara medlemmar i Housemartins! Vilket alltså hände bland taggtråd och sot uppe i nordöstra England. Bland mycket annat…
Glöm inte att skriva!