“Precis som de personer de fått namnet ifrån handlar det om tungvikt i proffsklassen”, skrev en recensent om skivan Highways In Stereo. Nu kommer Ingo & Floyd med en uppföljare till det starka och uppskattade albumet. Eyes of the Blind heter första singeln och är enligt sångaren Magnus Carlberg en låt med mycket skrammel och rytm. Bandets musik är ganska svårdefinierbar, något de själva ser som både ett dilemma och en styrka. Eyes of the Blind är en röjig singel, med uppskruvat tempo och tydlig refräng.
Till videon kallades två konstnärer in, för scenografi och regi. Resultatet utlovas att bli något utöver det vanliga. Från förra skivan spelades videon Johnny Colors på MTV Prime.
— MTV har blivit mer listfixerade, säger Magnus. Prime, som var ett program för okända band, finns inte längre kvar. Vi spelades samtidigt som Ace of Base, innan de slog igenom.
Den nya skivan, som släpps i februari, blir lite mer melodiös och allvarlig. Låtarna på Highways in Stereo snickrades ihop på en kväll, medan det nya materialet filats på under lång tid. Magnus som skriver nästan all text berättar att låtarna är mer personliga, ur ett eget perspektiv, men att det är fritt att tolka text och musik som man vill.