Peter Von Gegerfelt är nere i garaget och meckar med sin Mustang 65:a.
— Jag hoppas få den färdig till sommaren, men det blir säkert så att man sitter här hela sommaren och blir klar först till hösten.
Och i höst lär det inte bli så mycket tid att åka Mustang.
Om en vecka ska Peter och de övriga i Deep in i studion och spela in debutalbumet som ska vara ute efter sommaren.
Singeln Language Of The Heart är redan klar och kommer, med sitt tillbakalutade gitarr-och flöjtslingande, luftigt akustiska riffande och släpiga na-na-na-ande, tveklöst att bli en av sommarens värdigaste radioplågor.
Några musikaliska nykomlingar är inte medlemmarna i Deep.
Peter sjöng en gång i tiden i Zoo, ett smått legendariskt stockholmsband som under olika perioder även räknade Olle Ljungström, Heinz Liljedahl och Bob Hunds Essing till medlemmarna.
— Men nu har vi ett nytt band, och det känns väldigt skönt att börja om igen. Med ett riktigt band. Tidigare var det jag och Tom (Olausson, keyboard) som satt och jammade i lokalen.
Tom hade tidigare spelat med Heinz Liljedahl i Heinz & Heinz. Och det var genom Heinz de träffades när han ordnade jobb åt dem på ett bygge.
— Sen kom jag hem från Paris i höstas, efter ett sprucket förhållande med en fransyska. Jag var väldigt deppig och ringde upp Thomas och sade att nu drar vi igång ett band. Så vi satte igång på allvar. Under hösten gjorde vi inget annat än repade och skrev låtar. Sen blev David Shutrick, han är min kompis och jag bodde hos honom, intresserad och ville vara med. Vi spelade in demos och gjorde lite spelningar i Stockholm. Och nu har vi skivkontrakt!
David Shutrick är faktiskt fast medlem i bandet, även om han får stå tillbaks lite, han spelar akustisk gitarr och doar, men skriver inga låtar.
— Men det spelar inte så stor roll vem som skriver låtarna — vi är Deep, och vi är ett band.
Någon upprepning av Language Of The Heart kommer albumet inte att bli.
— Nej, det ska bli något att verkligen lyssna på. Nån låt som är elva minter lång och så… Inte en massa snuttar, det är roligare att göra en helhet. Och jag är inte riktigt nöjd med singeln… nej, det ska man inte säga, jag är nöjd… men den kunde ha varit lite ruffigare… lite rockigare… den blev lite i snällaste laget.
Deep hette från början Turbo men tvingades byta namn.
— Jag tänkte ju på motorer och kraft och så, men folk förknippade det mest med hunden på TV.