Okontrollerad vrede. Total attack. Ursinniga texter.

Mary Beats Jane är förbannade. Allra argast är sångaren Peter Dolving. Och inte bara för att han just fått höra att snudd på jämnårige Kurt Cobain begått självmord.
— För många är det inte så jävla roligt att växa upp. Det var inte kul för mig. Och ingen vill egentligen tillhöra vuxenvärlden. Det är där de värsta svinen finns!
Hardcore och dess avarter, kalla det mangelmusik om ni vill, säljer bra just nu. Det är kalla fakta.
— De som köper skivor idag tillhör den mest psykiskt sönderknullade generationen genom tiderna. De kallar oss slackers, men det är ren jävla lögn! Det är bara så enormt skönt att få utlopp för sina aggressioner, att få skrika rakt ut. Då ser folk att man
åtminstone försöker göra någonting.
Peter Dolving vet inte alltid varifrån hans energi kommer. Det finns ju så mycket att vara ilsken på, menar han. Som miljöförstöringen.
— Det är ju vetenskapligt bevisat att det är för sent att rädda jorden. I praktiken är vi redan döda! Jävligt lätt att vara positiv då!
Eller artister som lever upp till rockmyten.
— Det där är en losergrej. Attityder utan substans. De är så jävla fega, tycker att det är jättehäftigt att supa varje dag. Kom till mig så ska jag ta livet av er!
Debutplattan ligger på skivdiskarna. Utlandslansering och turnérande väntar. Mary Beats Jane må vara negativa. Men de har inte blivit apatiska i förbittringen.
— Bara för att man insett att det är kört behöver man inte bli destruktiv. Det är bättre att vara konstruktiv, det är bättre att skrika.