Du har kanske hört den på radion.
Du har kanske rusat ut för att köpa den.
Du har säkert kommit hem tomhänt.
Ginko Bilobas singel Ten Ton Of Babes går inte att köpa.
— Vi har nog begått lite musikaliskt självmord på den där låten, erkänner Erik Åredal i Ginko Biloba. Men musikbranschen är som ett stort Moment 22. Man får inte skivkontrakt om man inte spelas på radion. Och man spelas inte på radion om man inte har fått skivkontrakt.
Så efter att de förlorade ett så gott som spikat skivkontrakt på grund av VD-byte på skivbolaget, tog Ginko Biloba saken i egna händer och pressade upp en singel som de skickade ut till landets radiostationer.
— Jag har en teori om musikbranschen. Det är som en syjunta där folk sitter och stickar runt bordet. Då och då kommer ett nytt nystan i rullning och då kastar sig alla över det och drar i trådarna. Eller också rullar det bara in i ett hörn. Musikbranschen är så stor och ändå så liten att den bara kan hålla koll på en grej åt gången. Vi är i rullning nu. Det återstår bara att se om vi rullar in i ett hörn eller hamnar på någons sticka.
För tillfället är det flera stickor som viftar åt Ginkos håll. Stickor som ibland tycker att gruppen kunde ha ett “vanligare” namn…
— Men heter man Prime eller Swell eller något annat enstavigt så vet folk genast hur man låter. Ett Ginko Biloba har folk inga förutfattade meningar om hur det ska låta. Det kan vara vad fri som helst. Så vi styr själva.
Helt taget ur luften är dock inte namnet. Ginko Biloba är världens äldsta nu existerande träd. Som innehåller ett naturmedel mot öronsusningar.
Erik tror på naturliga medel. Särskilt frukt. Hans pappa är grundare av fruktarianismen och har bara ätit frukt i hela sitt liv.
— Man är vad man får i sig. Så länge folk har osunda vanor och stoppar i sig en massa skräpmat så kommer världen att vara full av elände och krig.
Även fruktarianismen har dock sina begränsningar.
— Man kommer alltid att bråka om tjejer och parkeringsböter.
För att undvika bråk om andra tjejer och andra böter håller sig Erik till den riskfria förklaringen av texten till Ten Tons Of Babes — att den handlar om alla barn Bill Wyman skulle ha om de tusentals tjejer han legat skulle ha blivit havande.
— Alla likheter med Billy Butt är rena tillfälligheter!