— Jag ser fram emot att bli känd så att jag slipper förklara för vakterna på Riche hur bra min LP är.
Det säger engelske medborgaren David Shutrick som skaffat sig svenskt poppass med sin utmärkta debut-LP Sambos På Försök, vilken till största delen innehåller briljant pop någonstans åt Jakob Hellman – Robert Broberg-hållet.
Men kan man verkligen bli riktig popstjärna när man: a) medverkar som cellist i en video för värnpliktsrådet, b) skriver barnmusicals åt mellanstadieelever, c) har en låt på sin LP som handlar om hur det är att vara kär i en ABAB-vakt?
– Ja! svarar David tveklöst.
Är han i så fall inte rädd för att stämplas som en senkommen medlem i “den nya svenska popmaffian”?
– Nej! fortsätter David lika tveklöst. Jag tycker min skiva är speciell, det är inte många som kan säga exakt vad det låter som, varken textmässigt eller musikaliskt.
Själv lyssnar han för tillfället på Morrissey (“det är en bra förebild”), Stone Roses (“som alla andra”), “den där bulgariska kören” samt di Levas senaste.
De tre singlar Shutrick släppt hittills, Stinsen, En Ängel För Mig och Sambos På Försök (“som handlar om hur glada värmlänningar trycker ihop sig i en liten andrahandslägenhet men är lyckliga ändå”) har samtliga spelats en hel del på radion men den riktiga snyftradiohiten är inte släppt än: Spel, en oerhört vacker akustisk ballad med cello och oboe är tänkt att bli nästa singel.
– Men skriv att alla måste lyssna på Hennes Ögon Är Röda också, den var tänkt att bli en singel, utbrister David och den uppmaningen vidarebefordrar man gärna eftersom den verkligen borde bli en pop-hit med stort P och H om det allmänna sunda popförnuftet fick råda.
Annars berättar Shutrick gärna anekdoter om allt från hur papegojan på bilden du tittar på just nu höll på att ständigt bita honom i örat under fotograferingen, till badmintonmatcherna med Peter Ljung och Polars övriga studiomaffia. Och när han sedan berättar om en snäll receptionist i studion som bjudit honom på tequila, då kan man börja tro att han faktiskt har vissa chanser att bli popstjärna i alla fall samt att det nog inte ska bli några problem med dörrvakterna på Riche. Eller är det kanske det det blir om Shutrick får för mycket studiotid?