Den dag Petula & The Clarks kommer med på Listan skall de köra en Esther Williams-variant på Ribersborgs T-brygga i Malmö. I övrigt har de ingen kommersiell strategi för att nå berömmelse — spelandet i sig och deras eget gillande av musiken de gör är det viktiga. De släpper sin första LP nu i mars, och den är Amaltheas stora satsning denna sidan sommaren.
När Petulorna började spela 1984 gjorde de covers på bl a Rickie Lee Jones, Joan Armatrading, Santana och Donna Summer. Deras ljud är nu eget och har många riktningar. En låt kan ha nämnda influenser blandade med en Weekend, Tom Tom Club och Carmel-stil, nästa kan vara rådisco. Det som binder samman allt är Annika Svenssons (t v) melodier och den väl utvecklade stämsången.
De andra är fr v Eva Holmström (bas, sång), Kicki Anderberg (gitarr), Pillis Pålsson (trummor) och Helena Killander (klaviatur, sång). I studion har de haft Joakim Rooke och Martin Hennel till hjälp.
“Det var verkligen inspirerande, de är otroligt kunniga. Att spela in var en kick för oss för det kom så många nya idéer ur det. Bara att ha tillgång till alla dessa prylar och kunna testa dem, även om vi inte hade all tid i världen”.