Svenska rocktjejer? Dom kan vi — säger du. Fel — säger vi. Och tänker på en skara spännande röster som väntar på sin chans i rampljuset. Här kommer den. Vi valde ut en sextett nya röster och lät fotografen Walter Hirsch berätta i 10 bilder. Från frustande rhythm&blues till ungerska violiner. Från helt nära till de stora öppna vyerna.

LOUISE HOFFSTEN
SKY HIGH OCH SOLOARTIST

Nej, det lyckas inte. Louise vill inte avslöja vad numret på handen innebär. Annars döljer inte denna tjej från Linköpings City speciellt mycket. Minst av allt döljer hon sin talang. Som redan orsakat att hon kallats “Sveriges Tina Turner” och annat fint. Louise, med musikpåbrå från jazzande far, upptäcktes av Wilmer X Nisse Hellberg och jobbar nu med Dalarnas boogie-elektriker Sky High. Har också hunnit med en fräck solo-LP. Detta är helt klart bara starten för Hoffsten Junior.

LIZZIE ZACKRISSON OCH YVONNE SEDMAN
MASTER TWINS

Kylan kommer inte från Gotland, tycker Lizzie Zackrisson som lever med ett ständigt snett leende. Yvonne Sedman kommer från Stockholm och försöker åtminstone upprätthålla ett mer världsvant maner. Men nästan alltid slutar det med att allt spricker i ett gemensamt busigt upptåg. Bägge var tidigare med i Houses & Gardens — Stockholms modernaste band 1985 — men är nu bossar i MT. Precis klara med en första singel där diverse berömdheter från London och New York hjälper till.

MARI LINDBÄCK
ALL THAT JAZZ

Mari från Karlstad är osäker när hon kryssar genom Mälardalen för att möta Walter Hirsch. Inte nog med att hon är ovan vid fotosessioner som denna, hon är dessutom aningen osäker på om hon hör hemma i denna samling sångröster. För Mari har hela tiden varit något av “sjätte medlem” i gruppen All That Jazz. Hon är med på gruppens kommande USA-producerade LP, hon är med i de videor som kommer att tas fram. Men hon är inte med på omslagsbilderna och det är inte helt klart om hon kommer att finnas med när All That Jazz står på scenen nästa gång. Det är bara att hoppas. För Maris svepande folkinfluerade röst ÄR Värmland.

SCOTTI PRESTON
GO!

Skrattar gör många. Men få gör det som Scottie Preston. Scottie som i våras släppte singeln Come with me into the bar med gruppen Go! på Klas Lundings nystartade Telegram Records. Hon sjunger elektriskt laddad soulpop, precis som hon gjort under alla sina år i Sverige. Scotti som kommer från Washington DC, hamnade i Sverige när hon gästspelade som skådis. Snart kommer ny Go!-singel, nyss vann hon en schlager-tävling i Surinam (Sydamerika)! Dessförinnan körade hon med Roxette.

MARIE ELL
MARIE AND THE WILDWOOD FLOWERS

Marie Ell berättar spännande saker om sin kommande LP. Hon talar om dixieland-orkestrar, ungerska violiner och att 30 olika musiker medverkar. Si när någon placerar en kassett i bandspelaren är det föga överraskande att diverse gäster som råkar passera fotostudion stannar upp och frågar:
“Vad är detta? Vem skapar alla dessa filmer.” Det har Marie Ell gjort med sina Wildwood Flowers. Den som koordinerat alltsammans är hennes make Henryk Lipp, till vardags i Blue For Two. “Om jag alltid går i klänning? Nej, det blir oftare jeans, men tillsammans med mörka färger”, ler Marie, som alltid lätt mystisk.