Band försvinner. Andra kommer tillbaka. 220 Volt “försvann” i augusti förra året. Efter att ha turnerat med AC/DC. Nu tillhör dom “återvändarna”.

Fenomenet kallas populärt “lumpen”. Men ett liv i grönt är inget liv som behöver vara för evigt. Nu har 220 Volt återigen full frihet att låta skäggstubben växa och byta ut grönkläderna mot “tajts”.
— Jag kan knappt fatta att det är sant, säger Mats Karlsson, f d kock på I3 i Östersund. Nu gitarrist i 220 Volt.
Lagom till muck är bandet aktuella med singelballaden “Lorraine”.
— Det kändes rätt för oss att ge ut en ballad eftersom vi inte hade någon som riktigt höll måttet, att lägga på ‘Mind Over Muscle’, vår senaste LP.
I början av april kommer den nya LPn. En “greatest hits” med en del ommixade singel- och LP-spår. Titel: ‘Young And Wild’ — “En titel på en av låtarna. Antagligen blir den nästa singel”.
Först till sommaren har de kommit igång på allvar. Då är en Sverige-turné planerad, följd av LP-inspelning till hösten.
Och sedan?
— Vi har ju fått ut plattorna i utlandet. Men vi själva har aldrig kommit längre än till kontinenten. USA har varit på gång, men det har aldrig riktigt gått i lås. Ärligt talat har det nog varit lika bra för oss. Nu har vi däremot fler turnéer i ryggen. Den med AC/DC betydde väldigt mycket. Vi fick chansen att spela i stora hallar — en bra erfarenhet.
Någon draghjälp på vägen till framgång väntar sig Mats inte från “relativt framgångsrika” Europe:
— Har vi bra låtar, då klarar vi oss. Har vi inte det, då spricker det. Så enkelt är det.
Draghjälp eller inte. 220 Volt har muckat och det är snart vår. Efter våren kommer sommaren med turné och en stundande LP-inspelning.
— Vi ska satsa stenhårt. Intresset för oss är ganska stort. Men det är nog bra om det inte går för fort med framgångarna. Man måste hinna vänja sig…

MATS KARLSSONS FEM I TOPP-GITARRISTER

1) George Lynch (Dokken)
2) Eddie Van Halen
3) Claes Yngström (Sky High)
4) Steve Morse (Kansas)
5) Jake E Lee (Ozzy Osbournes band)